Top 4000 | Radio 10 - Online luisteren

8.5
8.5
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Categorieën

Kerstmuziek Sinterklaas

Tags

pop

De Top 4000 door Radio 10 is ook in 2020 weer online te luisteren. Wanneer ? De Top 4000 start op 4 december en duurt 20 dagen (t/m 24 december) De Top 4000 wordt in het geheel samengesteld door de luisteraars van Radio 10. In de Top 4000 staat hierdoor de beste popklassiekers, vergeten hits en guilty pleasures.

Lees meer
  • Verversen in

‘Noordelingen extremisten? Zij zien overheid als radicaal’

Volgens een onderzoeksrapport neemt het ‘anti-overheids extremisme’ in Noord-Nederland toe. Verslaggever Wierd Duk las het – flinterdunne- rapport. ,,Het gooit allerlei mensen op één hoop”, aldus Duk. ,,Van extreemrechtse kaalkoppen tot de Blokkeerfriezen. Dat is wel bezwaarlijk.” Duk kreeg een telefoontje van een inwoner van het gaswinningsgebied, die verontwaardigd op de publicatie reageerde: ,,Niet wij zijn hier de extremisten, maar de overheid.” Verder in de podcast: Duk sprak met ‘mensen van kleur’ die zich niet herkennen in de radicale activisten die pleiten voor herstelbetalingen wegens het nationale slavernijverleden. ,,De stem van deze mensen wordt zo weinig gehoord, maar ze zijn met velen en zij lijken degenen die echt voor verbinding kunnen zorgen”, aldus Duk. En: groeit er een generatie woke-weke studenten op? Duk: ,,Veel jongeren zijn niet gewend aan tegenspraak en kunnen nauwelijks omgaan met kritiek. Maar hen wordt ook aangeleerd dat elke vorm van hiërarchie een uitdrukking is van een machtsrelatie, die zij niet hoeven te accepteren.”See omnystudio.com/listener for privacy information.

Het verhaal van Piet Hölskens en Hans Martens

In 1974 gaan de twee vrienden Piet Hölskens en Hans Martens samen op stap. Maar, ze komen niet meer thuis: wat hen is overkomen is een groot raadsel.

Podcast De Oranjewinter met Job Knoester, donderdag 24 november 2022

Johan, Wilfred, René en Job Knoester bespreken in razendsnel tempo de actualiteit: de persconferentie van Van Gaal, de rel rondom Matthijs van Nieuwkerk en een nieuwe column van Marcel van Roosmalen.See omnystudio.com/listener for privacy information.