Je luistert live en online naar Tomke Radio

6.7
6.71
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

  • Verversen in

#3 Een goedkope B-film

Als het onderzoek naar de aanslag in Roermond totaal is vastgelopen, komt er ineens bericht uit België. Er is iets vreemds gebeurd in een bos. Iets wat, zoals het Limburgs Dagblad het later beschrijft,‘doet denken aan een goedkope B-film’. Het leidt tot de grootste klopjacht uit de Nederlandse geschiedenis. Frans Pollux spreekt onder meer met de held van de dag.

VERMOORD - Mariëlla de Geus

Gelukkig nieuwjaar lieve misdaad jongens en meiden! In deze eerste aflevering van 2022 nemen we jullie mee naar Gouda, waar de hele Goudse gemeenschap in 2001 wordt opgeschrikt door de moord op de jonge studente Mariëlla de Geus. 

‘Eris-proces minstens zo ernstig als Marengo’

Twee monsterprocessen, twee kroongetuigen en één en dezelfde sleutelfiguur: Ridouan Taghi. Toch verloopt de megarechtszaak Eris een stuk rustiger dan het Marengo-proces. Opmerkelijk, zegt rechtbankverslaggever Saskia Belleman in de podcast De Zaak Ontleed, want de feiten zijn minstens zo ernstig. Het liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh kent maar liefst 21 verdachten. Met hoofdverdachte Delano ‘Keylow’ R., die graag de hoofdrol speelt in zijn eigen gangsterfilms, en kroongetuige Tony de G. Is De G. het bewijs dat het toch mogelijk is om een criminele spijtoptant in te zetten?