Je luistert live en online naar K-rock Radio

0
0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

K-rock radio is een online radiostation die toegewijd is aan rock - Van Led Zeppelin tot Queen, van Bon Jovi tot AC/DC. ꓘ-ROCK schrijft de K graag in spiegelbeeld ;) De slogan van krock is: de beste classic rock

Instagram: https://www.instagram.com/krocknl/
Facebook: https://www.facebook.com/KROCKNL

Lees meer
  • Verversen in

Het verhaal van Piet Hölskens en Hans Martens

In 1974 gaan de twee vrienden Piet Hölskens en Hans Martens samen op stap. Maar, ze komen niet meer thuis: wat hen is overkomen is een groot raadsel.

‘Noordelingen extremisten? Zij zien overheid als radicaal’

Volgens een onderzoeksrapport neemt het ‘anti-overheids extremisme’ in Noord-Nederland toe. Verslaggever Wierd Duk las het – flinterdunne- rapport. ,,Het gooit allerlei mensen op één hoop”, aldus Duk. ,,Van extreemrechtse kaalkoppen tot de Blokkeerfriezen. Dat is wel bezwaarlijk.” Duk kreeg een telefoontje van een inwoner van het gaswinningsgebied, die verontwaardigd op de publicatie reageerde: ,,Niet wij zijn hier de extremisten, maar de overheid.” Verder in de podcast: Duk sprak met ‘mensen van kleur’ die zich niet herkennen in de radicale activisten die pleiten voor herstelbetalingen wegens het nationale slavernijverleden. ,,De stem van deze mensen wordt zo weinig gehoord, maar ze zijn met velen en zij lijken degenen die echt voor verbinding kunnen zorgen”, aldus Duk. En: groeit er een generatie woke-weke studenten op? Duk: ,,Veel jongeren zijn niet gewend aan tegenspraak en kunnen nauwelijks omgaan met kritiek. Maar hen wordt ook aangeleerd dat elke vorm van hiërarchie een uitdrukking is van een machtsrelatie, die zij niet hoeven te accepteren.”See omnystudio.com/listener for privacy information.

Podcast De Oranjewinter met Dick Advocaat, vrijdag 25 november 2022

Johan, Wilfred, René en Dick Advocaat bespreken in razendsnel tempo de actualiteit: het gelijkspel van Oranje tegen Ecuador, Dick Advocaat nieuwe trainer van ADO Den Haag en de situatie in Iran.See omnystudio.com/listener for privacy information.