Je luistert live en online naar K-Golden Radio

9.5
9.5
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Categorieën

Thema Internet Radio

Tags

Oldies
  • Verversen in

Het verhaal van Louis Sévèke

Deze week vertel ik (met enige zenuwen) jullie over de moord op activist Louis Sévèke. De moord werd een van de grootste politieonderzoeken in de Nederlandse geschiedenis want lange tijd bleef de dader onbekend.

#55 - Bleekselderij

Bleekselderij, wat valt daar nou over te zeggen? Heel veel, vinden Teun en Yvette. De groente behoort natuurlijk tot de heilige drie-eenheid van de stoof. En bleekselderijblokjes zijn de crunchy ijsklontjes in je salade. Wat kan je er nog meer mee? Halveren, blancheren, grillen of bakken - je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:De koffiejongens: Krijg met de code 'etenstijd!' 2x €5 euro korting op de eerste 2 orders van een abonnementMuziek en montage: Keez GroentemanInstagram: @etenstijd_ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Bromances, ruzie en de campagne-aftrap

Na een rustig begin van het jaar, schudden VVD'ers Mark Rutte en Edith Schippers de boel afgelopen weekend wakker met een interview in de Telegraaf. Daarmee werd meteen de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen geopend. Joost dacht dat hij de krant van 1975 opengeslagen had en moest vooral lachen, maar Xander vraagt zich af of de strategie van de VVD die waarschuwt voor 'het gevaar van links' misschien toch werkt? De 'linkse wolk' liet van zich horen in de vorm van een gemeenschappelijk stuk van GroenLinks en PvdA over hun idealen, en ook het CDA begon aan de campagne en kwam met een honderd pagina's tellend stuk waarin ze proberen te duiden wat er aan de hand is in ons land én wat daarvoor de oplossingen zijn. Maar hoe breng je dat terug tot bondige campagnetaal? En hoe zit het met de plannen van het kabinet, waar toch niet alle regio CDA-bestuurders achter lijken te staan? Verder analyseren de heren de 'bromances' van Mark Rutte. Afgelopen week was goed te zien hoezeer die het naar zijn zin had met de Franse president Macron. Maar met vicepremier Kaag kwam hij juist flink in botsing. Joost en Xander ontwaren een patroon, waarbij Rutte het toch vooral lijkt te kunnen vinden met mannen die op hem lijken.  Dit en nog veel meer in een nieuwe aflevering van De Stemming!