Grunniger 1000 | Live Radio RTV Noord - Grunniger doezend

0
0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Categorieën

Kerstmuziek

Tags

Groningen pop

Ook Groningen / Noord Nederland heeft zijn eigen top 1000! Ofwel: Wat Grunn mooi vindt. Samengesteld door de Groningers. De "Grunniger doezend". De lijst bevat regionale muziek, maar ook gewoon de internationale toppers. De groninger top 1000 wordt uitgezonden van Eerste kerstdag 06.00 tot en met oudjaarsdag 18.00.

Lees meer
  • Verversen in

Het verhaal van de Insuline moorden

Deze week bespreek ik met jullie de insulinemoorden. Als het begint op te vallen dat twee mensen in een zorginstellingen zonder aanleiding onwel worden en dat na onderzoek blijkt dat zij (onnodig) insuline in hun lichaam hebben, wordt er een melding gemaakt en start de politie een onderzoek. Echter had niemand er rekening mee gehouden dat dit een veel grotere zaak zou worden. Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel. Wil je 30 dagen gratis Storytel proberen? Beluister en bekijk nu meer dan 300.000 luisterboeken en e-books via: story.tel/crimetok

22: Waarom waarschuwde Mohamed el Aissaoui de doelwitten van Taghi?

Binnenkort formuleert het Openbaar Ministerie de strafeisen in het Marengo-proces. Dat er een aantal keer levenslang geëist zal gaan worden, staat nagenoeg vast. Zo heeft Ridouan Taghi al laten weten dat hij van een levenslange gevangenisstraf uitgaat. Toch zit er voor een aantal verdachten mogelijk licht in hun zaak.  Een van hen is de 32-jarige Mohamed el Aissaoui. Hij is een medeverdachte van Ridouan Taghi, het Openbaar Ministerie ziet hem als betrokkene bij de onderwereldgeweld. El Aissaoui had onlangs contact met Het Parool. Hij stelde nogmaals dat hij ‘met gevaar voor eigen leven' meerdere doelwitten van Ridouan Taghi heeft gewaarschuwd dat ze op de dodenlijst stonden.  Onder hen ook Mustapha ‘Amotor’ F.: hij geldt als een aartsrivaal van Taghi. Op hem werd in 2017 een mislukte moordaanslag gepleegd in Marokko. F. heeft bevestigd dat hij, voorafgaand aan de aanslag een gesprek had met Mohamed el Aissaoui. Hij zegt dat hij het gesprek destijds heeft geïnterpreteerd als een poging tot afpersing.  Mohamed el Aissaoui stelt daarnaast zijn leven te hebben gebeterd. Hij wil een nieuw bestaan opbouwen als hulpverlener. Daarin wil hij de jeugd behoeden voor de fouten die hij zelf heeft gemaakt. Wat zijn de verklaringen van El Aissaoui waard en wat wil hij ermee bereiken? En wil hij echt zijn leven beteren? Misdaadjournalisten Paul Vugts en Wouter Laumans bespreken het onder leiding van Corrie Gerritsma in deze nieuwe aflevering van de Taghi-podcast.  Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

Intellectueel gelul

Weekend! Perfecte moment voor wat intellectueel gelul. Maarten en Tom trakteren. Hoe is het niveau van de Nederlandse universiteiten ten opzichte van de Amerikaanse? Is goed geschiedenisonderwijs belangrijk voor een goed functionerende democratie? En meer van dit. Geproduceerd door t-talks ? Nieuw: Luisterboek Hitler ? Luisterboek Populisme ? Luisterboek Sovjet-Unie ? Luisterboek Kernwapens ? Praat door met fans ? Stuur een bericht ? Twitter ? Instagram Shownotes ? Nieuw: Live Podcast op 20 september ? Maarten kritisch over Koningshuis ? Mini-college Koningshuis ?️ Video podcasts komen eraan ?️ Na Podimo komt ook deze speler naar NL Playlists ? Wanneer grijpt NAVO in? ? Alles wordt duurder: nieuwe Oliecrisis ? Wanneer komt er vrede?